Spletna stran uporablja piškotke za vašo boljšo spletno izkušnjo. Sprejmete piškotke?

Pri nas dobite vse!

Piše: Maja Dakskobler, dipl. kin.

Zgodba Fitnes Klinike by Urška je nastajala počasi, previdno in z veliko mero občutka. Ideja o tem, da ne bi bili samo “dvorana za telovadbo”, je bila prisotna od samega začetka in želja po tem, da bi vam lahko ponudili nekaj več, se uresničuje. Kot strokovnjaki za gibanje in telesno aktivnost se zavedamo, da je redna telesna aktivnost učinkovita metoda za doseganje številnih ciljev. Kljub temu pa včasih to ni dovolj. 

Celostna obravnava ljudi, ki zahajajo k nami, je nekaj, k čemur v Fitnes Kliniki težimo. Področja kot so psihologija, fizioterapija, prehrana idr. imajo v življenju posameznika pomembno vlogo. Ker se zavedamo, koliko truda in napora je potrebno za to, da posameznik na področju svojega delovanja postane zares dober, je bilo za nas povezovanje z različnimi strokovnjaki nujno in eden izmed glavnih ciljev zgodbe Fitnes Klinike.

Danes lahko rečemo, da je Fitnes Klinika postala prostor, katerega smo si vedno želeli. Pri nas lahko dobite vse, saj sodelujemo z najboljšimi strokovnjaki s področja fizioterapije, psihologije in prehrane.

 

O povezovanju kineziologije oz. gibalnih strok z ostalimi medicinskimi in zdravstvenimi strokami ste v zadnjem času že veliko slišali. V Fitnes Kliniki svoje programe dopolnjujemo s storitvami Ambulante Zdravje AS, ki opravlja specialistične zunajbolnišnične zdravstvene dejavnosti na področju ortopedske in splošne kirurgije, fizioterapije in kardiologije. Vrhunska ekipa zdravnikov in fizioterapevtov bo poskrbela za vas.

“Največkrat nas poiščejo stranke z dlje časa trajajočimi bolečinami v hrbtu in sklepih ter po poškodbah in ortopedskih operacijah ter ko potrebujejo kakovostno fizioterapevtsko obravnavo.”

V Ambulanti Zdravje AS lahko opravite specialistični pregled pri ortopedu, fiziatru, travmatologu, kardiologu in splošni kirurginji. V okviru posameznega specialističnega pregleda se opravi tudi osnovna diagnostična preiskava: RTG skeleta in pljuč, UZ mišic in tetiv, EKG, UZ krčnih žil, arterij nog in vratnih žil.

Človeška psihologija in fizično zdravje sta med seboj zelo povezana. Zavedanje da je normalno, da se poleg telesa lahko iztroši tudi psiha in da ni sramotno ali narobe, če za to poiščemo pomoč, je prvi korak do zmage. Za vaše psihološko zdravje v Fitnes Kliniki skrbi dr. Matej Tušak, univ. dipl. psih., ki za dejavnosti svojega podjetja pravi:

“V podjetju SIRIUS AM se ukvarjamo in pokrivamo različna psihološka področja. Od psihološkega svetovanja do psihoterapije. Pokrivamo tudi področje merjenja v psihologiji, od psihološkega testiranja do izbire in selekcije kadrov. Pohvalimo se lahko z več kot 30 letnimi praktičnimi izkušanji, hkrati pa ne pozabljamo, da je dobra teorija temelj za dobro prakso. Pri našem delu uporabljamo uveljavljene in priznane sodobne pristope in smo aktivni tudi na področju znanstvenega raziskovanja.”

Matej je zagotovo najbolj znan športni psiholog, ki je mnogim športnikom pomagal do vrhunskih rezultatov. Izkušnje, ki jih je dobil pri delu s športniki prenaša na ostale ljudi in v drugačna okolja.

Na vadbah nas veliko sprašujete o tem kako bi se morali prehranjevati, kaj je prav in kaj ne. In zdi se, da o prehrani res že vse vemo, kajne? Pričakovali bi, da je zaradi tega težav manj, pa jih je žal vse več. Dr. Urška Bukovnik, dr.biokemije, mag. biotehn., IOC dipl.prehr. pravi, da se te težave z zdravjem pojavljajo zaradi najrazličnejših diet in prehranskih dodatkov.

V Fitnes Kliniki se za področje prehranskega svetovanja in terapije povezujemo s podjetjem Nutrisport, dr. Bukovnikove.

Glavna dejavnost podjetja je strokovno svetovanje s področja prehrane. Svetovalno delo temelji na individualni obravnavi in prehranski terapiji. Svetovanje je namenjeno posameznikom s klinično določenimi terapijami, vsem, ki imajo s prehrano povezane težave z zdravjem, vsem, ki bi radi izboljšali svoje počutje in vsem, ki se ukvarjajo s športom profesionalno ali rekreativno. Glavni prednosti svetovanja sta visoka stopnja znanja in individualen pristop.

“Zdravo telo je bogastvo, zato si zanj privoščite le najboljše,” pravi Bukovnikova.

Poleg vseh strokovnjakov, ki sodelujejo z nami, ekipa Fitnes Klinike njihovo delo dopolnjuje s primerno telesno aktivnostjo, prilagojeno vašim potrebam. Pri nas se lahko učite in izboljšujete stanje svojega telesa in duha. Zagovarjamo individualen pristop s poudarkom na zdravju. Programe, ki jih ponujamo, odlikuje visoka strokovnost, saj našo ekipo sestavljajo izključno diplomanti Fakultete za šport, velik del je kineziologov. Zavzemamo se za diagnostičen pristop ukvarjanja s športom, saj je le-ta pogoj za učinkovito in varno treniranje telesa.

Image