Spletna stran uporablja piškotke za vašo boljšo spletno izkušnjo. Sprejmete piškotke?

Zakaj vaditi v paru

Natisni
Piše: Maja Dakskobler

Največja ovira za redno telesno aktivnost največkrat ni pomanjkanje časa in utrujenost temveč motivacija. Je vaša motivacija za gibanje "poškodovana"? :) Nič zato, obstaja preprosta rešitev. Beri dalje.

Znanstveniki, ki so raziskovali odnos Američanov do telesne aktivnosti, so ugotovili, da si 

* 59% vprašanih želi več telesne aktivnosti v svojem življenju. 

* kar 40% pa jih je zatrdilo, da je glavni motivacijski dejavnik za povečanje aktivnosti vzpodbuda s strani PARTNERJA, sorodnika ali prijatelja!

FACT: Znanstvene študije nam torej pravijo, da če želimo spremeniti svoje gibalne (ali katerekoli druge) navade, je zelo učinkovito to početi ob POMOČI in PODPORI bližnjih. Vadba v paru torej ne velja le za odnos mož - žena, fant - punca,.. Zelo pomembni so tudi prijatelji in ostali sorodniki.

Seveda gre stvar lahko tudi v nasprotni smeri enako dobro. 

Imate v svoji bližini nekoga, ki nujno potrebuje gibanje? BODITE ZGLED! Saj veste, zgledi imajo veliko večjo moč kot nasveti, besedičenje in pametovanje. S tem ko poskrbite zase in za svoje zdravje, na dolgi rok vplivate tudi na ljudi okrog sebe.

Dokazano je tudi, da če se nekomu zavežemo, sta vztrajnost in uspeh večja! Torej ljudje, ki vadijo v paru, manjkrat opustijo vadbe, hitreje napredujejo in tako lažje pridejo do želenega cilja. 

V dvoje je res lahko lažje. Kaj pa lepše? Mogoče je to še najbolj pomembno. Vadba v paru je bolj zabavna, zanimiva, partnerja se lahko med sabo motivirata in spodbujata.

Kdaj ste pa vi nazadnje bili aktivni skupaj s svojimi bližnjimi? Katerih športnih aktivnosti se največkrat udeležujete skupaj? 

V Fitnes Kliniki by Urška vam ob nakupu paketa osebne vadbe za dve osebi od 12. do 19. februarja podarimo 10% POPUST. Ker je v dvoje lepše!