Spletna stran uporablja piškotke za vašo boljšo spletno izkušnjo. Sprejmete piškotke?

Z nami do zdravja na delovnem mestu

V Fitnes Kliniki by Urška se zavzemamo za klinični pristop do telesa, ki je prilagojen potrebam sodobnega človeka in ob pomoči športnega strokovnjaka omogočamo učinkovito gibanje, razumevanje telesa in njegovih potreb po zdravi uravnoteženi prehrani ter zmanjševanju stresa.

Neaktiven življenjski slog za sabo pušča številne negativne posledice tako na našem fizičnem telesu kot duševnem zdravju. Ko temu prištejemo še pogosto izpostavljenost stresnim situacijam, dobimo dobitno kombinacijo fizičnih, doživljajskih in psihičnih ter socialnih motenj. Sodobni čas tako prinaša novo razumevanje zdravja, ki v formulo vključuje predvsem individualno odgovornost. Na svoje zdravje z odgovornim ravnanjem pomembno vpliva posameznik sam, poleg tega pa k temu lahko veliko prispevajo tudi delovne organizacije, ki spodbujajo zaposlene k zdravemu življenjskemu slogu, gibanju in zdravi prehrani.
Podatki o ekonomski upravičenosti programov promocije zdravja na delovnem mestu kažejo na visoko donosnost tovrstnih programov.

Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu navaja, da vsak vložen evro v promocijo zdravja na delovnem mestu povrne 2,4 do 4,8 evra prek zmanjšanja stroškov bolniške odsotnosti, fluktuacije, višje produktivnosti in drugih učinkov. Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa (UKC Ljubljana) navaja, da se lahko med udeleženci programov promocije zdravja odsotnost z dela zmanjša za 12 do 36 odstotkov, Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer Eurofound pa med koristmi programov promocije zdravja navaja zvišanje produktivnosti za do 20 odstotkov.
AKTIVEN ODMOR NA DELOVNEM MESTU

V Fitnes Kliniki izvajamo program telesne aktivnosti na delovnem mestu, ki predstavlja celosten pristop do vas in vašega zdravja, predvsem pa možnost vsakdanje interakcije s strokovnjakom, ki sta mu gibanje in zdrav način življenja blizu.
Program poteka v obliki 10 – 15 minutnih aktivnih odmorov na vašem delovnem mestu, usmerjenih v aktivacijo in raztezanje mišic na katere sedeč položaj slabo vpliva ter različne relaksacijske in kognitivne tehnike za zmanjševanje posledic stresa.

Ker sta individualna obravnava in klinični pristop še vedno lastnosti, ki nas oblikujeta in katere zagovarjamo, so aktivnosti prilagojene vašim potrebam posameznega dne. Zaupajo nam številna uspešna podjetja, ki se zavedajo, da človek v podjetju ne predstavja več  samo stroška, ampak je ob ustreznem zavedanju in vložku vodilnega kadra lahko tudi in predvsem investicija v prihodnost.