Spletna stran uporablja piškotke za vašo boljšo spletno izkušnjo. Sprejmete piškotke?

Uspehi programa Aktiven dan

Piše: Maja Dakskobler, dipl. kin.
Image

DEOS, celostna oskrba starostnikov, d. d., je družba katere osnovna dejavnost je opravljanje institucionalnega varstva starejših in nudenje socialnovarstvenih storitev v oskrbovanih stanovanjih.

Z družbo DEOS d.d. sodelujemo že vrsto let pri strokovnem nadzoru in izvajanju programov telesne aktivnosti za starejše na vseh njihovih lokacijah. O našem programu Aktiven dan ste že veliko slišali, kajne? :)

In prišel je čas za nadgradnjo. Povezati se s partnerji doma in v tujini preko čezmejnega projekta CrossCare (INTERREG V-A ITALIA-SLOVENIJA 2014-2020).

Splošni cilj projekta je okrepiti zmogljivosti sodelovanja javnih organov ter izvajalcev na področju dolgotrajne oskrbe starejših. Gre za razvoj skupnega modela za celostno in posamezniku prilagojeno obravnavo.

Kot dologletni partner je tudi Fitnes Klinika by Urška vključena v oblikovanje projekta.

Skrbimo za edukacijski del s področja zdravega življenjskega sloga in pomena telesne aktivnosti v starosti in seveda za najaktivnejši del programa - redno telesno aktivnost. 

Trenutno na projektu poteka testna faza, v katero je vključenih 30 starejših oseb. 

Projekt temelji na individualni obravnavi starejših in njihovih družinskih članov, pri tem pa so v ospredje postavljene specifične potrebe posameznika, s čimer presegamo trenutne standarde, ki predvidevajo le nudenje standardnih storitev.

Cilj programa je, da domovi za starejše postanejo povezovalni člen med obstoječimi zdravstvenimi in socialnovarstvenimi službami. Želimo si, da bi testna faza projekta pokazala, da je novi model oskrbe prispeval k izboljšanju kakovosti življenja in večji neodvisnosti oseb, ki so bile vključene.

Image
V Fitnes Kliniki smo ponosni, da smo lahko del tako velikega projekta. Da lahko tudi z našimi vsebinami in znanjem omogočimo starejšim osebam, da naredijo nekaj zase in zaživijo bolj samostojno.