Spletna stran uporablja piškotke za vašo boljšo spletno izkušnjo. Sprejmete piškotke?

Kako dobro poznate svoje telo? Ali veste, da ima človek okrog 640 mišic?

Danes pozabljamo na posledice sodobnega načina dela, ko telo več ne služi svojemu osnovnemu namenu – GIBANJU. Elementarni gibalni vzorci naj bi predstavljali osnovo človekovega gibanja, vendar žal izginjajo tako pri odraslih kot tudi že pri otrocih. Zmanjšano delovanje mišic povzroča njihovo zamiranje, večanje obremenitve drugih telesnih struktur in pojav deformacij telesa, ki vodijo v bolečine. Pridobljeno stanje velikokrat napačno odpravljamo, ker se ne posvečamo vzroku problema. Motorična neučinkovitost posledično povzroča deformacije celotnega skeleta, kajti brez nujno potrebne mišične podpore telo ne more pravilno delovati.

S posledicami dolgotrajnega sedenja se danes srečuje preveč posameznikov, telesna neaktivnost pa lahko vodi tudi v številna kronična bolezenska stanja, med katerimi sta najbolj v porastu debelost in diabetes tipa 2.

Pri dolgoletni praksi opažamo številne pozitivne vplive vadbe na telo:

hrbet.png

Odprava bolečin v sklepih in mišicah,

ki so najpogosteje posledica pomanjkanja ustreznega gibanja. Z ustrezno strokovno pripravo lahko telesu omogočimo optimalen razvoj potrebnih motoričnih sposobnosti, preprečimo deformacije ali poškodbe in tako omogočimo uživanje v svojem priljubljenem športu brez bolečin.
skleci.png

Lažja vrnitev v formo po poškodbi

z ustreznim vadbenim programom. Po učinkoviti fizioterapiji je za uspešen povratek nujno potrebna post-rehabilitacijska vadba, kjer se intenzivnost postopoma stopnjuje do optimalne telesne pripravljenosti. Predvsem pa je pomembno, da poiščemo vzrok nastanka poškodbe in šibko točko z ustrezno vadbo odpravimo.
koleno.png

Izboljšanje stanja kroničnega obolenja

s pomočjo telesne aktivnosti. Veliko ljudi s kroničnimi obolenji se težko znajde v vadbenih programih za splošno populacijo in ostajajo telesno neaktivni. Z ustrezno prilagojenim predvsem pa individualiziranim programom lahko posledice kroničnih bolezni zmanjšujemo, v nekaterih primerih pa celo izničimo. Vadba je tako lahko dostopna vsem, tudi tistim, ki se srečujejo s srčnimi obolenji, sladkorno boleznijo, astmo, osteoporozo, rakom in drugimi kroničnimi nenalezljivimi obolenji.
tek.png

Izboljšanje telesne sestave

v vseh starostnih obdobjih. S starostjo se telesna sestava spreminja, predvsem se v telesu začne zmanjševati delež mišične mase in povečevati delež maščobne mase. Z ustrezno telesno vadbo lahko izgubo mišične mase, ki predstavlja funkcionalni del našega telesa, preprečimo ali jo celo povečamo. Poleg tega z ustrezno telesno vadbo in prehrano preprečujemo povečevanje maščobne mase, ki predstavlja nepotrebno obremenitev naših sklepov. Redna telesna aktivnost pozitivno vpliva tudi na ohranjanje ustreznega nivoja kostne mase.
leze.png

Izboljšanje psihološkega zdravja.

Zaradi sodobnega načina življenja so psihološke motnje kot sta anksioznost in depresija v porastu. Mentalno zdravje ljudi, ki so redno telesno aktivni, je boljše.

logo_FK_urska_star_color_200.png
Fitnes klinika predstavlja prostor, kjer se lahko učite in izboljšujete stanje svojega telesa in duha. Zagovarjamo individualen pristop s poudarkom na zdravju. Programe, ki jih ponujamo, odlikuje visoka strokovnost, združena v celostno obravnavo posameznika. Ekipo naših strokovnjakov sestavljajo izključno diplomanti Fakultete za šport, velik del ekipe je kineziologov.

Zavzemamo se za diagnostičen pristop ukvarjanja s športom, saj je le-ta pogoj za učinkovito in varno treniranje telesa. Vabimo vas, da se udeležite testne ure FITNES KLINIKA –TEST
S športnim strokovnjakom se boste pogovorili o vaši dinamiki na delovnem mestu, s katerim športom se že ukvarjate in opozorili na zdravstveno stanje vašega telesa. Izrazili boste vaše želje in skupaj bomo zastavili realne cilje. Z obiskom testne ure boste najbolj sistematično pristopili k vadbi, katero boste nadaljevali v programih Fitnes klinike.

Ali gibanje povezujete z neprijetno, mukotrpno aktivnostjo? Dopustite, da vam pomagamo najti vam prijetno ukvarjanje s športom.

Kdaj ste nazadnje testirali svoje mejne zmogljivosti? Uživate v tekmi sami s seboj ali s prijatelji? Presenetite sami sebe, pridružite se programu Fitnes Klinike in na varen način preverite zmogljivosti uma in telesa.

Vodno mesto Atlantis
Šmartinska 152
1533 Ljubljana
Tel. 041 367 441
urska@fitnesklinika.si

 

Sedež podjetja:
FITNES KLINIKA
strokovno svetovanje D.O.O.
Jagnjenica 25a
1433 RADEČE
DŠ 74576640

 

Fitnesklinika na Facebooku
Fitnesklinika na Instagramu
©2021 Fitnes klinika Vse pravice pridržane